EN
TR
menu×
Hijyen Eğitimleri
Başta işyeri yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler olmak üzere, konaklama hizmeti veren, gıda üretimi yapan işyerleri ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlarının hijyen eğitimi almaları gerekmektedir.

Hijyen Eğitimi Hangi İş Kollarını Kapsar?

• Gıda üretim ve perakende iş yerleri.
• Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.
• İnsan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerleri.
• Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.
• İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.
• Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.

EĞİTİMİN KAPSAMI

Hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarını kapsayacak şekilde komisyonca belirlenen tehlikeleri katılımcılara aktararak bilinçlenmeleri ve çalışma süreleri içerisinde belirlenen kurallara uymalarını sağlamaktır.
 
×